Lezingen

Van september t/m maart wordt elke maand een boeiende lezing gehouden over vogels en hun leefgebieden zowel in Nederland als in het buitenland.

De lezingen vinden plaats in onze vertrouwde locatie: het Benoordenhuis, Bisschopstraat 5, 2596 XH Den Haag vlak bij het Maerlant-Lyceum en beginnen om 20.00 uur.

Toegangsprijs: € 2,50 voor niet-leden.*

Tussentijds is er een korte pauze en gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie, thee of fris tegen een kleine vergoeding. Eindtijd is circa 22.00 uur

Mocht u zelf onderwerpen willen aandragen, of sprekers kennen die een presentatie willen geven, dan zien wij uw tip graag tegemoet.

Verder kunnen diverse leden van de Haagse Vogelbescherming ook bij uw vereniging of organisatie een lezing verzorgen. Neemt u contact met ons op via: info@haagsevogels.nl

HVB-bestuur heeft op voorstel van de CEL besloten om de entreeprijs van € 5 voor de lezingen te laten vervallen. Alleen voor niet-leden wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd. Deze nieuwe regeling geldt voor één jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Maandag 21 januari 2019

Pieter de Vries

 SURINAME, COSTA RICA en SPITSBERGEN, van tropische landen naar koude streken

 Een fotografische verslag van Suriname, Costa Rica en Spitsbergen. Pieter de Vries, gids voor fotoreizen, laat beelden zien die hij op deze reizen maakte. Hij is actief bij de Verenigde Amateur Natuurfotografen afdeling Amstelveen.

 Maandag 18 februari 2019

 René van Rossum

AZERBEIDZJAN … en trektellen in Nederland.

 

In 2018 heeft René van Rossum een vogelreis naar Azerbeidzjan gemaakt. Hij heeft daar uiteenlopende vogelgebieden bezocht zoals woestijn-, steppe-, moeras- en berggebieden. Ook heeft hij een binnenlandse vlucht genomen naar Naxivan. Kijkt u ook weleens op de site Trektellen.nl ? Naast de bekende trektelpunten zoals de Vulkaan, Berkheide, Savoy  en de Puinhoop zijn er ook trektelpunten in het buitenland. René, bezield vogeltrekteller en jubilaris van 40 jaar vogeltrektellen vertelt er boeiend over.

Maandag 18 maart 2019

 Menno van Duijn

 Dwars door Polen

In deze presentatie zijn er diverse spechtensoorten te zien. Daarnaast komen enkele uilen mooi in beeld. Verder is de presentatie aangevuld met soorten als zeearend, schreeuwarend en zwarte ooievaar.

Ook komen er zoogdieren aan bod zoals wilde zwijnen, bevers en wolven.

 

Deze pagina heeft de volgende subpagina's.