Lezingen

Van september t/m maart wordt elke maand een boeiende lezing gehouden over vogels en hun leefgebieden zowel in Nederland als in het buitenland.
De lezingen worden gehouden in ‘Het Benoordenhuis’, Bisschopstraat 5, 2596 XH Den Haag (binnenkort wordt dit adres veranderd) en beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs: € 2,50 voor niet-leden.*

Tussentijds is er een korte pauze en gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie, thee of fris tegen een kleine vergoeding. Eindtijd is circa 22.00 uur

Mocht u zelf onderwerpen willen aandragen, of sprekers kennen die een presentatie willen geven, dan zien wij uw tip graag tegemoet.

Verder kunnen diverse leden van de Haagse Vogelbescherming ook bij uw vereniging of organisatie een lezing verzorgen. Neemt u contact met ons op via: info@haagsevogels.nl

Maandag 20 november 2017

Arjan Dwarshuis over zijn wereldrecord uit 2016 met meer dan 6.800 vogelsoorten!

In 2016 reisde Arjan de hele wereld over om zo veel mogelijk vogelsoorten in één jaar te zien. Naast het persoonlijke doel om het wereldrecord van Noah Stryker van 6.042 soorten te verbreken,  probeerde Arjan voor Birdlife Preventing Extinctions Programme zo veel mogelijk geld op te halen.

Na 40 landen te hebben doorkruist stond zijn teller op 31 december 2016 op … 6.836, een nieuw wereldrecord! Tijdens de lezing neemt Arjan ons mee op deze epische reis en doet hij verslag van zijn ervaringen in de 40 landen maar vertelt ook zijn persoonlijke verhaal. Wat doet het met je om een jaar lang op reis te zijn, welke voorbereidingen tref je zoal en dan natuurlijk: wat doe je ná 1 januari 2017?

*) bijdrage voor zaalhuur en evt. reiskosten spreker. Het nieuwe HVB-bestuur heeft op voorstel van de CEL besloten om de entreeprijs van € 5 voor de lezingen te laten vervallen. Alleen voor niet-leden wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd. Deze nieuwe regeling geldt voor één jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Deze pagina heeft de volgende subpagina's.